A Practical Építőipari Kivitelező és Tanácsadó Kft 1992. februárjában alakult.

A vállalat fejlődése az elmúlt 25 évben töretlen. Megmutatkozik ez az eszközállomány és szakember létszám folyamatos bővülésében és minőségi fejlődésében is. Eredményes működéséhez, megrendelőink bizalmának megszerzéséhez elengedhetetlenül szükséges, hogy igényeknek megfelelő szolgáltatást nyújtsunk.

A vállalkozás fő tevékenysége a mélyépítési fővállalkozás, bontás, útépítés, generálkivitelezés, műszaki tervezés, hulladékgazdálkodás.

A Kft. fennállása óta Veszprémben és környékén vállalt munkát hazai és külföldi cégek beruházásaiban, de mind gyakrabban kap a megye távolabbi településein és a megyehatáron kívüli megbízásokat.

Projektjeink elsődleges funkciója ipari épület vagy lakópark. Az utóbbi években vállalatunk több üzletház, irodaház, raktár- és gyártócsarnok kivitelezését végezte el. A Practical Kft. legfontosabb profilja az ipari területek, lakóparkok tereprendezése, közművesítése, épületek, csarnokok alapozása, összeszerelése, és azok úthálózatának kiépítése.

A létszám és az eszközállomány összetétele és folyamatos fejlődése lehetővé teszi a különböző feladatokhoz való rugalmas alkalmazkodást. Több éve képesek vagyunk az összetettebb, bonyolultabb kivitelezési munkák elvégzésére, lebonyolítására generálkivitelezésben vagy fővállalkozásban is. Ugyanakkor továbbra is vállalunk alvállalkozói munkákat, elsősorban speciális területünkön, a mélyépítésben:

Mindennemű földmunka végzése nagyteljesítményű gépekkel attól függetlenül, hogy milyen (sziklás, dombos, bozótos, fával beültetett) területről, illetve milyen szerkezetű (dolomittól a löszös talajig) talajról van szó.

Leendő építési területek vagy parkok tereprendezése, humuszolása, parkosítása, zöldnövény-kultúrával történő betelepítése.

Közművesítés: bármilyen keresztmetszetű szennyvízelvezető-fektetés, csapadékcsatorna építés, valamint az ezekhez szükséges beton, illetve vasbeton műtárgyak (befogadóaknák, elágazások) elkészítése, de ide sorolhatók a vízhálózat és gerincvezeték-építés és a elektromos- telefonhálózat, gázvezeték földmunkái is.

Mélyépítési műtárgyak: földalatti víztározók és szennyvízkezelők, előülepítő rendszerek, átereszek, vasbetonszerkezetek, felszíni burkolt és burkolatlan vízelvezető árkok kivitelezése.

Útépítés a mechanikai stabilizációs úttól a mezőgazdaságban használatos meliorációs úton át a közforgalmúig, járdaépítés betonozott vagy zöldbetonnal kialakított, aszfaltozott utak, parkolók készítése.

Felépítményi vagy földalatti beton, vasbeton, tégla vagy acélszerkezetű építmények lebontása, illetve kibontása.

Vállalatunknál kiemelt szempontként kezeljük a minőségbiztosítást. Ezért 1998-ban kiépítettük minőségirányítási rendszerünket, melyet integráltunk a működési, kivitelezési rendszerünkbe, és megszereztük a Det Norske Veritas által kiadott MSZ EN ISO 9001:2008 szabvány követelményeinek megfelelő tanúsítványt. Az ISO 14001:2004 szabvány szerinti környezetirányítási rendszer tanúsítása 2005. májusában sikeresen megtörtént. 2008. óta munkabiztonsági OHSAS 18001:2007 szabvány szerinti minősítéssel is rendelkezünk.

2004-ben társaságunk elnyerte a NATO Beszállításra Alkalmas minősítést.

Szabó Imre ügyvezető igazgató